m
r

Efterlysningar

Föräldrar sökes till artiklar i Mama och Föräldrar & barn

Visa inte -artiklar
/ Tips

Föräldratidningarna är beroende av oss vanliga dödliga och våra vardagshistorier - bra och dåliga. Känner du igen dig i någon av efterlysningarna nedan och är sugen på att vara med - kontakta respektive journalist!

För reportage i Mama:
Blev du mamma vid 21? Eller 31? Eller 41? Jag är journalist och vill intervjua tre mammor. En som blev mamma första gången när hon var 21, en som var 31 och en som var 41. Du ska helst ha varit mamma några år nu, inga helt färska mammor alltså.

Det handlar om en kortare intervju i tidningen mama och vi vill ta en bild på dig och dina barn också. Intervjun ska handla om för- och nackdelar med att få barn i olika åldrar, tankar kring när man väljer/blir mamma, hur hade det blivit om du fick barn tidigare/senare? Med mera, med mera.

Självklart får du läsa och godkänna innan publicering. Hör gärna av dig till mig!
rebecka@edgrenalden.se


För reportage i Föräldrar & barn:
Ulrika Hjorth heter jag och skriver varje månad för Föräldrar & Barn. Nu söker jag Till en artikel om småbarnsföräldrars relation till barnets mor- och farföräldrar söker jag intervjupersoner som vill berätta (anonymt går bra) om hur det känns när mor- eller farföräldrarna inte engagerar sig så mycket i barnbarnet.

Hör gärna av dig till mig på adress: ulrikahjorth@gmail.com

Många babysitters farliga

Sju av åtta underkända i test

Visa inte -artiklar
/ Nyheter

Konsumentsajten Testfakta har testat åtta nya modeller av babysitters. Resultatet var förvånande - sju av åtta modeller klarar inte kraven som ställs på säkerhet och hantering. Skillnaderna i funktion, säkerhet och pris är också stor.

En enda modell klarade testet, Svan Bouncer. De modeller som testades och underkändes var Fisher Price Baby Rocker Newborn, Babyseat Babysitter Basic, Carlobaby Titanium Baby, Babyseat Babysitter GL, Bloom Coco, Babybjörn Babysitter Trio och Zekiwa Babysitter. Allra sämt var Babybjörn och Zekiwa. De klarade inte den europeiska säkerhetsstandarden i flera av momenten.

Hela testet och en utvärdering av resultatet finns på Testfaktas sajt.
Bild från Frugan.

Raggsockor för små fötter

Stickbeskrivning hos Stora & Små

Visa inte -artiklar
/ Tips

Hemstickade raggsockor. Kan det bli mer präktigt eller husligt än så? Nej, antagligen inte. Men grejen är att det inte är så himla svårt. Kan du bara lägga upp maskor och har koll på skillnaden mellan aviga och räta maskor fixar du det lätt.

I senaste numret (#10 dec 07-feb 08) finns en bra och enkel beskrivning på hur du gör raggsockor för kids mellan 0 och 2 år. Fort går det också. Kanske en bra sista-minuten-julklapp?

Stora & Små delas ut på bla BVC och mödravårdscentralen. Men du kan även läsa den på nätet.

Adventskalender hos Föräldrar och barn

Tävla och vinn varje dag fram till jul

Visa inte -artiklar
/ Tips

Ännu ett kalendertips. Hos Föräldrar och barn kan du vara med och tävla om nya priser varje dag fram till julafton.

I dag är det 50 stycken nappflaskor av märket Dr Brown, från Careb som kommer att få nya ägare. Glöm inte att skriva julkalender i meddelandefältet när du tävlar bara...

Rimma & vinn: Armband från KyssJohanna

Febers julkalender - lucka #15

Visa inte -artiklar
/ Övrigt

Idag är det dags för lucka nummer 15 och där döljer sig ett armband från KyssJohanna. Det är ett armband med budskap, hope, på flera språk.

Gör så här: Hitta på ett fint julklappsrim till armbandet och lämna rimmet som en kommentar i detta inlägg. Senast 23.59 idag (15/12) vill vi ha ditt svar.

Feber.se är enväldig jury och väljer en vinnare. Juryns beslut kan inte överklagas. Vinsten kan ej bytas mot kontanter, varor eller andra tjänster. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Är du inte medlem ännu? Bli medlem och var med och rimma nu!