m

Könet allt viktigare

Hälften vill veta

/ Övrigt

Sedan i januari 2005 har man på Universitetssjukhuset i Örebro frågat de blivande föräldrarna om de vill veta vilket kön deras barn har. Ungefär hälften av föräldrarna har sagt ja och vill veta.

Egentligen är inte könet något man egentligen undersöker under en ultraljudsundersökning, det är fostrets storlek och organ man kontrollerar, men eftersom tekniken utvecklats så mycket de sista åren, så ser personalen oftast vilket kön barnet har ändå - och kan då erbjuda föräldrarna att få veta.

RSS 4 kommentarer till artikeln
Håkan
Mjo.
Det e väl lite smidigare när man ska köpa kläder o inreda dess rum m.m.
O andra sidan, så kan ju folk gärna sluta köra rosa till flickor o blått till pojkar. Men det e ju en annan sak.

av Håkan, onsdag 29 augusti 2007 kl 18:18
Zagor
För oss handlade det snarare om att kunna börja skapa en identitet. Vet man könet kan man bestämma namn och får då lättare att identifiera det som en person istället för ett foster.
av Zagor, torsdag 30 augusti 2007 kl 10:44
ConnyJonnySonny
Håller med Håkan. Min son går numera runt i rosa klänningar och leker med dockor. Hans vänner på dagis har funderat på samma sak.
av ConnyJonnySonny, lördag 01 september 2007 kl 05:01
en annan Martin
Håkan: Könsneutrala grejer är jättebra, även om det är nåt så förbannat svårt att hitta ibland... Vi har samlat på oss saker sen vi bestämde att vi vill ha barn, även om det inte är förrän nu vi börjat prata om att ta tag i det och sluta övningsköra...
Som frugan sa så sent som igår - så länge det blir en unge och inte en cykel är jag nöjd.
av en annan Martin, måndag 03 september 2007 kl 22:20
Kommentera artikeln