m

Jag har skickat ett sms

gör det du också

/ Övrigt

Jag tror att de flesta stockholmare som passerade någon av barnkistorna i morse fick en rejäl klump i magen. Så jävla sorgligt att det ens ska behövas kistor i barnstorlek.

Oavsett så är kampanjen bland det otäckaste, men bästa på länge. Jag har skickat ett sms med mitt bidrag. Gör det du också.

Från Läkare utan gränser:
Idag, när du läser det här, dör 13 698 barn på grund av akut undernäring. Igår dog lika många. Men du hör inte så mycket om det eftersom det pågår varje dag och därmed inte har ett nyhetsvärde. Kistorna som ligger utspridda över Stockholm är här för att påminna oss om en av världens mest bortglömda kriser – undernäring.

Barnen behöver medicinsk behandling. För att rädda ett akut undernärt barn behövs 135 kronor, men du ger så mycket som passar just dig. Skicka ett sms eller gör en insättning. Alla bidrag är med och räddar liv. Allteftersom bidrag kommer in försvinner kistorna från stan.

RSS 5 kommentarer till artikeln
oteck
Hurra dina pengar går till att få reklam från läkare utan gränser. Läste om en person som smsade in 30kr under deras tunnelbanereklamkampanj och som valuta för pengarna fick han reklam som kostade läkare utan gränser klart över 30kr att skicka ut, så där gick barnen i afrika bet.
av oteck, måndag 24 september 2007 kl 13:35
Mosk
oteck: och hur mycket gick de back på sin reklamkampanj? Jasså det vet du inte? Kan ha gått med vinst på det alltså? Okej, då så.
av Mosk, måndag 24 september 2007 kl 13:53
Hanna Kastås
Resonerar man som du så lär det ju inte bli en krona till de undernärda barnen iallafall...
av Hanna Kastås, måndag 24 september 2007 kl 13:53
oteck
Jag syftade inte ens på tunnelbanereklamen utan samtalen och alla folders osv han fick hemskickade. "Men vi måste använda pengarna vi får in till att få mer pengar" sa dom när han ringde och sa att han inte ville ha mer lappar från dom utan att hans pengar skulle gå till någon som behövde.
av oteck, måndag 24 september 2007 kl 14:10
Spicey
Såg det också, när de ställde ut kistorna på Norrmalmstorg igår.

Tycker dom missat oss som inte har 50:- att SMS:a för, det var vad det kostade vad jag såg, 50:- skulle räcka en vecka för mig, till mat alltså.
av Spicey, måndag 24 september 2007 kl 14:28
Kommentera artikeln