m

Årets julkalender får tummen upp

En riktig jul - blivande klassiker?

/ Nyheter

Årets julkalender, En riktig jul, har dragit igång och det verkar som att de flesta gillar det de sett. Själv har jag hunnit sett ett och ett halvt avsnitt och är sugen på mer. Radhustjejen Mila som bor med sin ensamstående mamma gillar inte tanken på att mamman träffat en ny kille. Hon vill att allt ska vara som vanligt. En riktig jul, en sån som det alltid har varit, är allt hon önskar sig i julklapp.

Och när hon vaknar nästa morgon visar det sig att Elfrid Nilsson, Nordpolens lataste tomtenissa, har kommit för att hjälpa henne med önskningen. Men, trots att Mila och Elfrid har samma uppdrag blir det käbbel och krångel från första stund. Och hur det går, får vi se under den kommande månaden.

Jag gillar att SVT varje dag publicerar en återberättelse på hemsidan, och vill du kan du även se de avsnitt du missat där. Dessutom finns spelet Önskejakten på hemsidan. Det är både ett brädspel och ett dataspel, som den som vill kan spela i väntan på nästa avsnitt!

En riktig jul visas varje dag från 1:a till 24:e december i SVT1 kl 18.15. Dessutom på vardagsmorgnar kl 7.15 och lördagar samt söndagar kl 9.00. Barnkanalen sänder repriser vardagar 10.15 och helger 11.30.